Українські вчені створили їстівні пакети

Студенти Сумського Національного аграрного університету під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитра Бідюка створили їстівні пакети. Про це повідомляє ТСН.

Пакети, які розкладаються в грунті за десять днів і можуть служити добривом для рослин, створили на основі розплавленого полісахариду. Написи на них нанесли харчовою фарбою. Екологічні пакети можна не тільки використовувати за призначенням, але і закушувати ними.

За словами вчених, полісахариди, які знаходяться в основі пакетів, хоч і не засвоюються організмом, але виводять з нього.

Винаходом вже зацікавилися компанії зі світовими іменами.

«Ми зараз ведемо з ними переговори для того, щоб закінчити дослідження. Спочатку ми хочемо запатентувати в Україні цю розробку, щоб вона залишилася в Україні», — розповів Бідюк.

Також в Сумському аграрному університеті створили їстівні стаканчики. З них можна пити напої, випікати в них кекси і зберігати продукти. Стаканчики витримують температуру до 250 градусів і не бояться заморозки. Серед органічних винаходів вчених є і їстівні трубочки для коктейлів. Вони мають різні смаки: ванільний, малиновий, полуничний і т.д.

Українські експерти-екологи впевнені, що розробка сумських вчених унікальна і держава має підтримувати такі ініціативи.




«Розробка, створена Дмитром, — це стовідсоткова органіка. Це проривна розробка, яка, по суті, зможе змінити способи упаковки в Україні. Думаю, рано чи пізно держава буде підтримувати такі проекти», — розповіла засновниця ГО Rething Алена Колтик.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *